Folkutbyte: En het potatis i den politiska debatten

Irländska försvarsstyrkorna, CC BY 2.0 httpscreativecommons.orglicensesby2.0, via Wikimedia Commons
Irländska försvarsstyrkorna, CC BY 2.0 httpscreativecommons.orglicensesby2.0, via Wikimedia Commons

Folkutbyte: En het potatis i den politiska debatten

Polen 2021 visade oss hur man stoppar horder av falska islamiska asylsökande. Om du vill kan du göra det också. hämtat från https://x.com/RadioGenoa/status/1799649352807293352

De demografiska förändringarna i Sverige har blivit ett hett ämne på senare tid, och det har inte minst blivit tydligt när Jimmie Åkesson tar upp frågan. Trots att vissa kanske ogillar budbäraren, så kan vi inte blunda för det faktum att många svenskar är oroade över de förändringar som sker i samhället.

Det är intressant att se hur reaktionerna på detta ämne skiljer sig åt. Å ena sidan har vi de som direkt avfärdar det hela som rasistiskt och främlingsfientligt, utan att egentligen ta sig tid att lyssna på argumenten. Å andra sidan har vi de som ser det som en viktig fråga som måste diskuteras öppet och utan att bli stämplad som rasist.

Det är tydligt att det finns en rädsla för att ta upp denna fråga, och det är synd. För oavsett vilken politisk färg man har, så borde vi kunna diskutera demografiska förändringar på ett sakligt sätt utan att bli stämplade eller anklagade för att vara något vi inte är.

Det är viktigt att lyfta fram att det finns en oro i samhället, och att denna oro måste tas på allvar. Att kalla alla som tar upp frågan för rasister eller främlingsfientliga är varken konstruktivt eller rättvist. Vi måste kunna ha en öppen och ärlig diskussion om de demografiska förändringarna utan att hamna i en polariserad debatt där det ena lägret stämplas som onda och det andra som goda.

Sanningen är att många människor, oavsett politisk tillhörighet, är oroade över de demografiska förändringarna i Sverige. Det handlar inte om att vara emot invandring eller att vara rasist, utan om att vara orolig över hur samhället förändras och vilka konsekvenser det kan få för oss alla.

Det är dags att vi tar upp denna fråga på ett moget och ansvarsfullt sätt. Vi måste kunna lyssna på varandra och diskutera dessa frågor utan att bli nedtystade eller stämplade. För om vi inte kan prata om de demografiska förändringarna på ett öppet och respektfullt sätt, så kommer vi aldrig kunna hitta hållbara lösningar för framtiden.

Text: Charlie only Charlie

Mattias Karlsson (SD
Mattias Karlsson (SD

Mattias Karlsson @sdkarlsson https://x.com/sdkarlsson/status/1798483449667260486

Noterar att ett betydande antal av SD:s motståndare under dagen har delat en text av ”forskaren” Christer Matsson och att man tycks betrakta denna text om SD och begreppet folkutbyte som någon slags otvetydig, objektiv och akademiskt grundad sanning.

Något som ingår i de flesta grundkurser inom akademin är dock källkritik och därför borde följande vara intressant att veta:

– Christer Matsson har ett förflutet som avlönad företrädare för socialdemokratin och huvudinriktningen på hans politiska uppdrag var att motarbeta SD.

– Matsson har också återkommande varit skribent hos den vänsterextrema tidskriften Expo, som också råkar hata SD och som har samverkat med våldsbejakande grupper som velat döda Sverigedemokrater.


– Det institut som Mattsson förestår har återkommande fått svidande kritik av en lång rad andra forskare bl a för att verksamheten enligt de kritiska forskarna är ”underordnad en politisk diskurs som utgår från enskilda riksdagspartiers agendor” och för att ta hela sin utgångspunkt i ”identitetspolitik och postkolonial teori”.

Källkritik är ju dock inte den samtida vänsterliberalismens starka sida, så jag förstår att ovanstående uppgifter sannolikt har lika mycket effekt på SD:s kritiker som vatten på en gås.

Den tröttsamma rundgången med vänsterorienterade ”experter” vars alster plockas upp av vänsterorienterade journalister vars alster plockas upp av vänsterorienterade politiker, vars uttalanden återigen förstärks av vänsterorienterade journalister, lär fortsätta.
Vänsterns inarbetade system för påverkanskampanjer är slugt uppbyggt.
Det får man ändå ge dem.

Text: Mattias Karlsson (SD)

Related Post