Hatet mot Judar inom Socialdemokraterna visar sig nu öppet inför Islam.

Tillbaka till medeltiden men Socialdemokraterna
Tillbaka till medeltiden men Socialdemokraterna

Hatet mot Judar inom Socialdemokraterna visar sig nu öppet inför Islam för röstfiske.

Tyvärr har vi sett en ökning av intolerans och hatbrott mot olika grupper i samhället. Det är viktigt att vi som samhälle står upp mot sådana handlingar och visar att vi inte accepterar diskriminering och förtryck av någon grupp. Det är särskilt viktigt att offentliga personer och politiker tar avstånd från sådana manifestationer och uttalanden.

I det här fallet har vi sett hur Jonas Attenius socialdemokratiskt kommunalråd har deltagit i en manifestation där hat riktas mot judar, homosexuella och kvinnor. Det är oacceptabelt att en företrädare för en politiskt parti deltar i en sådan manifestation och dessutom håller ett tal där han uppmanar till bojkott av varor från judar. Det strider mot grundläggande värderingar om respekt, tolerans och jämställdhet.

Urklipp från X-et Annika Strandäll stödjer Jonas Attenius i sin hatretorik

Urklipp från X-et Annika Strandäll stödjer Jonas Attenius i sin hatretorik

Att den kvinnliga ordföranden Annika Strandhäll i socialdemokratiska kvinnoförbundet sedan går ut och försvarar dessa uttalanden är minst sagt oroande. Istället för att tydligt ta avstånd från hat och diskriminering, så går hon istället till angrepp mot de som inte stödjer manifestationen. Det skapar en farlig signal om att det är acceptabelt att diskriminera vissa grupper, vilket inte får tolereras.




Det är viktigt att alla politiska partier tydligt tar ställning mot hat och intolerans, oavsett var det kommer ifrån. Att offentliga personer och politiker deltar i eller stödjer manifestationer som sprider hat och diskriminering är oacceptabelt och skickar en farlig signal till samhället. Vi måste stå enade mot Socialdemokratiska krafter och visa att vi inte accepterar någon form av förtryck eller diskriminering.

Att vi som samhälle arbetar aktivt för att motverka hatbrott och intolerans. Det handlar om att skapa en inkluderande och respektfull kultur där alla känner sig välkomna och accepterade oavsett bakgrund, religion eller sexuell läggning. Politiska ledare har här en särskilt viktig roll att spela genom att tydligt markera mot hat och diskriminering.

I det här fallet är det uppenbart att Jonas Attenius har brustit i ledarskapet inom det socialdemokratiska partiet. Det är oroande att en företrädare för partiet har deltagit i en manifestation som sprider hat och diskriminering, och ännu mer oroande att det inte har tagits tydligt avstånd från detta inom partiet. Det är viktigt att Magdalena Andersson nu tar ansvar och klargör att sådana handlingar inte tolereras inom partiet.

Vi måste alla arbeta aktivt för att skapa ett samhälle där hat och intolerans inte får fäste. Det handlar om att visa respekt och empati för varandra, oavsett olikheter. Politiska ledare har här ett särskilt ansvar att gå före i arbetet mot diskriminering och förtryck. Det är genom tydliga handlingar och ställningstaganden som vi kan skapa ett samhälle där alla känner sig trygga och respekterade.

Smålandsposten skriver

Skräckbilden från Göteborg

I Göteborg bröt kommunen mot sina egna flaggregler för ett litet tag sedan för att kunna hissa den palestinska flaggan. Oppositionen protesterade men det rödgröna styret struntade i det. Göteborg är också känt för att ha tagit det förmodligen olagliga beslutet att bojkotta inköp av israeliska varor med anledning av landets krig mot Hamas.

Läs mer på

 

Text: Charlie only Charlie

Related Post