Magdalena Andersson svar om Ebba Buschs avgångskrav på Jonas Attenius.

S partiledaren Magdalena Andersson - Foto - Youtube.
S partiledaren Magdalena Andersson - Foto - Youtube.

Magdalena Andersson kommenterar Ebba Buschs krav på att Jonas Attenius ska avgå

Finansminister Magdalena Andersson har kommenterat Ebba Buschs krav på att Jonas Attenius ska avgå från sin roll som ordförande för Göteborgs kommunstyrelse. Enligt Andersson är det inte bara Busch som har krävt Attenius avgång, utan flera riksdagsledamöter har också uttryckt liknande åsikter.

Andersson menar att Buschs krav kan tolkas som ett desperat försök att få uppmärksamhet, och betonar att det inte enbart handlar om Busch utan att det finns en bredare kritik mot Attenius. Hon avfärdar även Buschs försök att relativisera genom att jämföra besöket i Vatikanstaten med situationen i Sverige, och understryker att kritiken mot Attenius inte enbart handlar om hans deltagande vid en bön där könssegregation förekom.

Den största kritiken mot Attenius, enligt Andersson, handlar om ett olagligt beslut att bojkotta israeliska varor av religiösa skäl. Hon påpekar att Attenius offentligt skröt inför tusentals muslimer om beslutet att bojkotta israeliska varor, vilket senare stoppades av Förvaltningsrätten. Andersson menar att detta agerande bidrar till att göda antisemitismen i Göteborgs Stad och att det är en allvarlig fråga som inte kan ignoreras.

Magdalena Andersson Ebba Buschs krav på Jonas Attenius avgång som enbart desperation och uppmärksamhetssökande. Hon understryker att kritiken mot Attenius är bredare och att det handlar om allvarliga frågor som rör laglighet och antisemitism. Det återstår att se hur situationen kommer att utvecklas och vilka åtgärder som eventuellt kommer att vidtas i frågan om Jonas Attenius framtid i Göteborgs kommunstyrelse.

Så att hävda att kravet från är Ebba Busch enbart handlar om desperation och uppmärksamhet är bara att bortse från det faktum att Socialdemokraterna i Göteborgs Stad göder antisemitismen.

Text: Charlie



Related Post