Jag är glad att jag lämnade kyrkan

Bild är urklipp från Samnytt länk nedan.
Bild är urklipp från Samnytt länk nedan.

Jag är glad att jag lämnade kyrkan 2010

Tyvärr är det viktigt att påpeka att böneutrop inom islam inte har en etablerad plats i Sverige. Att hävda att det bidrar till landets rikedom är inte förenligt med verkligheten. Det är heller inte en nödvändighet för oss att omfamna denna praxis.

Det är av betydelse att reflektera över islams grundare, Muhammed, och de handlingar han utförde under sin tid. Hans historiska roll som krigsherre, rövare, massmördare och slavhandlare är väl dokumenterad. Hans befallningar om tortyr och mord på politiska motståndare och andra som motsatte sig honom är avskyvärda. Det är viktigt att förstå att dessa handlingar har haft en negativ inverkan på den muslimska världen och dess utveckling.

Ärkebiskopen representerar Svenska kyrkan och den svenska kristenheten. Det är av vikt att han, mer än någon annan, förstår att islam står i kontrast till kristendomen. Muhammed utgör en motsats till Jesus, och det är av stor betydelse att inse detta. Trots detta har det observerats att ärkebiskopen har valt att stödja islamiseringen och spridandet av denna antidemokratiska, våldsfrämjande, antisemitiska och kvinnofientliga religion och ideologi. Denna naivitet är bekymmersam, även om den tyvärr inte är oväntad.

Beslutet att lämna Svenska kyrkan är en personlig ståndpunkt som inte kan ångras. Det är viktigt att respektera allas rätt att fritt uttrycka sina åsikter och agera i enlighet med dem.

Länk till Samnytt 

Text: Charlie

Related Post