Nu när cirkusen kring det franska valet har lagt sig och kravallerna har tystnat!

Bild: Wikipedia fri att användas i hela världen
Bild: Wikipedia fri att användas i hela världen

Valet är över i Frankrike o kravallerna har lagt sig.

Nu när cirkusen kring det franska valet har lagt sig och kravallerna har tystnat, kan vi äntligen ta en titt på den där valsamverkan för att stoppa Nationell samling. Frågan är om det verkligen kommer att försvåra för partiet i längden, eller om det bara kommer att ge dem mer street cred?


Det är ju faktiskt ganska komiskt hur åtgärder som syftar till att utesluta ett parti ofta har motsatt effekt. Istället för att stoppa dem, kan det faktiskt göra dem mer attraktiva för väljarna. Det är som när man försöker att utestänga Sverigedemokraterna – det verkar bara göra dem starkare och mer bestämda.

Så, istället för att spela det här spelet av politisk whack-a-mole, kanske det är dags att tänka om. Kanske är det dags att faktiskt lyssna på väljarna och adressera de verkliga orsakerna till varför dessa partier får stöd. För om vi fortsätter att försöka tysta dem, kan det bara resultera i att de höjs ännu högre. Men å andra sidan, kanske det är precis det vi behöver – en politisk karusell som snurrar så fort att vi alla blir yr och tappar bort oss själva.


Så, ni politiker nu kanske det är dags att ta av er de politiska skygglapparna och se verkligheten som den är. För annars kan det hända att ni bara gör ert eget jobb svårare i längden. Men å andra sidan, vem vet? Kanske är det bara en del av det politiska spelet – och vi är alla bara åskådare i den stora cirkusen.

Text: Farfar Ronnie



Related Post