EU bötfäller Ungern € 200 miljoner för att ha vägrat öppna gränser OVERKLIG.

EU bötfäller Ungern € 200 miljoner för att ha vägrat öppna gränser OVERKLIG.

Högsta domstolen i EU beslutade just att Ungern ska dömas till böter på hela € 200 miljoner OCH en daglig € 1 miljon straff för att ha vägrat att öppna sina gränser och för att ha deporterat människor.


Ungern har varit ett av få länder i Europa som inte har följt agendan för öppna gränser, och nu straffas de för det. ”EG-domstolens beslut att bötfälla Ungern med 200 miljoner euro plus 1 miljon euro dagligen (!!!) för att försvara Europeiska unionens gränser är upprörande och oacceptabelt”, sade Ungerns premiärminister Viktor Orbán.

Ungern har vägrat asylsökande att stanna i landet medan deras asylansökningar behandlas. Människor som vill söka asyl i Ungern måste göra det på sina ambassader i grannländerna och människor som försöker ta sig över gränserna stoppas. Detta har varit oacceptabelt för EU som nu tvingar Ungern att öppna sina gränser eller betala massiva böter. Otrolig.


Nyligen skapade Viktor Orbán en ny högerallians kallad Patriots for Europe som snabbt blev den tredje största gruppen i EU-parlamentet. Vänstern och liberalerna har dock samarbetat för att hålla dem utanför nyckelpositioner i EU.

Text: Charlie

Related Post