En tank diesel har blivit ca 500 kronor billigare sedan Moderaterna vann valet!!

En tank diesel har blivit ca 500 kronor billigare sedan Moderaterna vann valet, Ulf Kristersson blev statsminister och vi fick bilda regering!


Den 18 oktober 2022 tog vi över regeringsmakten och då kostade en liter diesel över 28 kronor. Nu tankar man för drygt 17-18 kronor litern. Det är mer än 10 kronor billigare per liter diesel än när S och MP styrde Sverige.
Runt om i hela Sverige är det många hushåll som är helt beroende av bilen för att ta sig till jobbet och få livet att gå ihop.
Väldigt många människor kämpar redan med höga levnadsomkostnader. Kostnaderna för mat, boende och transporter gräver djupa hål i plånboken för många.


Sedan vi vann valet har vi därför sänkt skatten för den som arbetar och den som har pension. Vi har bekämpat inflationen som är orsaken till de höga priserna. Vi har nu också hållit vallöftet att göra det rejält mycket billigare att tanka genom skattesänkningar och förändrad reduktionsplikt. 500 kronor billigare per tank diesel gör väldigt stor skillnad i hushållsekonomin för väldigt många människor.
Dessutom har vi påbörjat arbetet med att bygga tillbaka ny kärnkraft i Sverige så att vi på riktigt ska klara klimatmålen.
Text: Moderaterna

Related Post