Den1 januari sjunker drivmedels priserna

Foto: Arkivbild Wayne Pump
Foto: Arkivbild Wayne Pump

Sänkningen av reduktionsplikten och skatten på drivmedel år 2024 kommer att få en tydlig effekt på priset för diesel och bensin. Förvänta dig lägre priser vid pumpen, men håll i hatten för det kan vara en berg- och dalbana för plånboken.

Politikerna lovade billigare drivmedel under valrörelsen och nu verkar det som att löftena kommer att infrias. Enligt experter förväntas dieselpriserna sjunka med 4-5 kronor medan bensin bara kommer att gå ner med knappt en krona. Så om du kör en dieselbil kan du se fram emot att spara några extra slantar, medan bensinbilisterna får nöja sig med en mindre förmån.

Men innan du börjar planera långkörningar för att dra nytta av de lägre priserna, bör du vara medveten om att experter tror att priserna kan komma att stiga igen under 2024. Så det kan vara klokt att inte ta de lägre priserna för givet, utan istället se dem som en tillfällig bonus i plånboken.

Det är som en berg- och dalbana för plånboken, där man får njuta av de nedåtgående priserna men samtidigt vara beredd på att det kan gå uppåt igen. Så se till att njuta av de billigare drivmedlen medan det varar, för vem vet hur länge det varar?

Oavsett om priserna går upp eller ner, är det alltid bra att kunna spara några kronor vid pumpen. Så oavsett om du kör en diesel eller bensinbil, kan du se fram emot att fylla tanken till ett lite snällare pris under 2024.

Related Post