Judehatet och våldsmonopolet är vitt spritt i Vänsterpartiet Angered, Landskrona, Malmö.

(V) Nooshi Dadgostar - fri att använas, CC0, via Wikimedia Commons
(V) Nooshi Dadgostar - fri att använas, CC0, via Wikimedia Commons
Vänsterns Våldsmonopol - Lyssna på Henrik Jönsson https://www.youtube.com/watch?v=jaHSxux12Sk
Vänsterns Våldsmonopol – Lyssna på Henrik Jönsson https://www.youtube.com/watch?v=jaHSxux12Sk

V-Partiet och deras våldsmonopol samt Judehat har länge varit en kontroversiell fråga under Nooshi Dadgostars ledarskap.

Vänsterns tolerans för judehat och våld har blivit alltför vanligt förekommande, och ibland till och med försvarats. Det beskrivs ofta som det ”goda” hatet och våldet, vilket är fullkomligt oacceptabelt.


Tyvärr har en granskning från Sydsvenskan avslöjat att två högt uppsatta vänsterpartister i Skåne har spridit antisemitiskt material, men ändå får behålla sina partimedlemskap. Det är en skam att se sådana handlingar inom politiken, särskilt från personer som har valts till förtroendeuppdrag av folket.

Orwa Kadoura, vice ordförande för Vänsterpartiet i Malmö, och Ali Hadrous, kommunfullmäktigeledamot i Landskrona, har delat innehåll som experter klassificerar som antisemitiskt. Att sådana handlingar tolereras inom partiet är oacceptabelt och skickar en farlig signal till samhället.


Det är viktigt att påpeka att judehat och våld trivialiseras alltför ofta inom vissa politiska kretsar. Det är beklämmande att se hur vissa försöker försvara eller bagatellisera sådana handlingar. Det är inte acceptabelt att försvara hat och våld oavsett politisk tillhörighet.

Det är hög tid att agera mot Vänsterpartiets våldsförhärligande och antisemitism. De politiker som sprider judehatet bör inte tillåtas behålla sina uppdrag i Angered, Malmö, Landskrona eller någon annanstans. Partiet måste agera beslutsamt och tydligt markera att sådana handlingar inte tolereras.


Det är en grundläggande demokratisk princip att alla människor ska behandlas lika och respekteras oavsett deras etniska tillhörighet eller religion. Att sprida hat mot någon grupp strider mot dessa principer och kan inte tolereras i en demokratisk rättsstat.

Vi uppmanar Vänsterpartiet att agera kraftfullt mot antisemitismen inom partiet och visa att man tar avstånd från sådana handlingar. Det är viktigt att stå upp för demokratiska värderingar och bekämpa alla former av hat och fördomar. Sverige förtjänar en politik som präglas av respekt och inkludering, inte av hat och intolerans.

Att Nooshi Dadgostars är tyst och inte tar tag i vänsterpartiets hat o våldverkarare är som om hon tycker det är helt okej.

Text: Charlie



Related Post