Ledaren för Hamas dödad i en drönarattack !

Foto: By Council.gov.ru, CC BY 4.0 - Hamasledaren Saleh Arouri
Foto: By Council.gov.ru, CC BY 4.0 - Hamasledaren Saleh Arouri

En explosion i Beirut har skakat om den redan skakiga situationen i Libanon. Fyra personer har dödats i attacken, inklusive en ledare för den terrorstämplade organisationen Hamas. Enligt uppgifter ska den israeliska drönarattacken ha varit riktad mot Hamas högkvarter, men Israel har inte velat kommentera saken. Kanske har de fått talskräck?

Det verkar som att Beirut inte bara är känt för sina vackra vyer och goda mat, utan tydligen även för sina dramatiska politiska intriger. Att ha sitt högkvarter intill ett populärt konditori låter som början på en spännande spionthriller. Kanske är det dags för Hollywood att börja filma i Libanon?

Hamasledaren Saleh Arouri sägs ha dödats i attacken, vilket Hamas senare bekräftade. Det verkar som att politiska ledare inte har det så säkert som de tror, särskilt inte när drönare är inblandade. Kanske är det dags för dem att överväga att byta till en mindre riskfylld karriär, som att öppna ett eget konditori?

Enligt Times of Israel var Arouri chef för Hamas politiska avdelning och ledde dess väpnade gren på Västbanken. Att ha en sådan position verkar vara som att leka med elden, särskilt när man har fiender som är beredda att skicka drönare efter en. Kanske är det dags för lite färre vapen och lite mer diplomati?

Det verkar som att Beirut fortsätter att vara en het plats för politiskt drama och konflikter. Kanske är det dags för dem att ta en paus och njuta av ett gott konditori istället? Ibland kan en kopp kaffe och en bakelse göra underverk för att lösa konflikter. Kanske är det värt ett försök?

Related Post