Fler ansökningar till hemvärnet – en ökning som får en att undra om det är den senaste trenden!

Eller har folk bara tröttnat på att gå i vanliga gymmet?

I början av månaden blev hemvärnet plötsligt populärt. Ja, du läste rätt – populärt! Antalet ansökningar har ökat kraftigt och det verkar som att svenskarna har fått upp ögonen för den militära styrkan. Kanske har de tröttnat på att stå i kö för att använda gymmets träningsmaskiner eller så har de helt enkelt insett att det är dags att börja träna för ett eventuellt zombieapokalyps. Vem vet?

Mellan den 1 och 11 januari har hela 800 personer lämnat in ansökningar till hemvärnet. Jämfört med förra året då endast 80 personer visade intresse för att delta i försvaret. Kanske är det något i luften eller så har svenskarna helt enkelt bestämt sig för att ta tag i sitt inre Rambo och visa världen vad de går för.

Men vad kan ha orsakat denna plötsliga ökning? Jo, enligt experter beror det på uttalanden av politiker och militärer vid Folk och försvars rikskonferens. ÖB Micael Bydén uppmanade alla att förbereda sig mentalt inför att Sverige skulle kunna hamna i krig. Kanske har svenskarna tagit detta bokstavligt och bestämt sig för att rusta upp och visa att de är redo för vad som helst – även en zombieapokalyps!

Så om du ser dina grannar springa runt i skogen med camouflagekläder och leksaksvapen, oroa dig inte. De kanske bara tränar inför sitt kommande uppdrag i hemvärnet. Eller så har de helt enkelt missförstått konceptet ”outdoor fitness”. Förhoppningsvis är det det senare alternativet, annars kan det bli lite för spännande på morgonjoggen.

Oavsett anledningen till den plötsliga ökningen av ansökningar till hemvärnet så kan vi nog alla hålla med om att det är bra att svenskarna visar intresse för sitt försvar. Men kanske kan vi också föreslå en mer traditionell väg till fysisk aktivitet? Eller åtminstone se till att de får rätt utrustning innan de ger sig ut i skogen. Vi vill ju inte att de ska skrämma livet ur stackars oskyldiga joggare.

Så låt oss heja på alla som tar steget att engagera sig i försvaret, oavsett om det är för zombieapokalypsen eller för att skydda vårt kära Sverige. Bara se till att du inte råkar hamna mitt i deras träningsövningar nästa gång du är ute på en lugn skogspromenad.

Text: @Farfar_Ronnie

Related Post