Århundradets köldrekord -44,6° slog – Den Globala uppvärmningen !

Termometer
Termometer

Den Globala uppvärmningen har verkligen fått sig en smäll när Århundradets köldrekord slogs! Det är som att naturen ville skicka ett tydligt meddelande: ”Hej, jag är fortfarande här och jag kan fortfarande skaka om er lite!”

Det är inte varje dag man får höra om -44,6 grader i Sverige, men i byn Vittangi verkar det vara standard. Kanske borde de överväga att sätta upp en skylt vid infarten: ”Välkommen till Vittangi, där fryspunkten är bara en myt!”

Enligt SMHI:s meteorolog Niklas Einevik var det klart väder, vindsvagt, snö på backen och en kall luftmassa som bidrog till denna rekordkyla. Men han påpekade också att det troligtvis var ännu kallare på ställen där SMHI inte har en mätstation. Kanske finns det ett gömställe någonstans där ute där termometern bara ger upp och visar en blinkande ”- – -” istället för en temperatur.

Det är onekligen imponerande att tänka på att det kan skilja tio grader bara på några kilometer beroende på terrängen. Det är som att naturen har en favoritplats där den kan dra på extra med kylan, precis som vi har våra favoritsoffor där vi kan dra på extra med filtar.

Så, kära vänner, låt oss alla ta en stund för att hylla Vittangi och dess invånare som kämpar mot kylan varje dag. Kanske är det dags att skicka dem ett gäng extra vantar och mössor som ett litet erkännande för deras modiga kamp mot naturens köld. Och låt oss också passa på att tacka SMHI för att de håller koll på temperaturen åt oss, även om de inte kan vara överallt samtidigt.

Så, om du någonsin känner dig lite frusen och tycker att det är kallt där du är, tänk på Vittangi och känn dig genast lite varmare. För oavsett hur kallt det blir, så finns det alltid någon som har det kallare!

Text: Farfar Ronnie Twitter

Related Post