Det knarkas i Riksdagen !?

Plenissalen sv Rikstagen Foto: Suyash Dwivedi, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons
Plenissalen sv Rikstagen Foto: Suyash Dwivedi, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Spår av kokain på toaletterna

Enligt en nyligen genomförd test som Aftonbladet lät utföra, har fyra av riksdagens partikanslier visat spår av kokain på sina kanslitoaletter. Testerna utfördes i samband med intervjuer på partiernas riksdagskanslier och ytor torkades av med s.k. kokainservetter. Det är värt att notera att Moderaternas kansli exkluderades från testningen.

De partier vars prover visade på kokain är Liberalerna (L), Socialdemokraterna (S), Sverigedemokraterna (SD) och Vänsterpartiet (V). Samtliga partier har kommenterat situationen och uttryckt att de ser allvarligt på upptäckten. Vissa har uttryckt överraskning över resultaten, samtidigt som de påpekar att toaletterna även kan ha använts av besökare på respektive partikansli.

Det återstår att se vilka åtgärder som kommer att vidtas av de berörda partierna och om det kommer att leda till förändringar i säkerhetsrutiner eller andra relevanta åtgärder på riksdagens kanslier. Samtidigt är det viktigt att betona att detta inte bara är en fråga för riksdagens ledamöter och deras partier, utan även för riksdagens förvaltning och säkerhetsansvariga.

Det var Aftonbladet som först att rapportera om dessa resultat och att det är av allmänintresse att sådana tester genomförs och rapporteras om. Det är en fråga som berör integritet, säkerhet och förtroende för våra folkvalda representanter.

Länk till Aftonbladet 

Related Post