Ett skamgrepp av SvD att sätta Arga Andersson på första sidan i storbildsformat

Vi har medvetet inte tagit med någon bild i detta inlägg då det vore fel politiskt..

Det beslut av Svenska Dagbladet att placera en bild av gråtarga Magda Andresson (S) på första sidan som symbol för Sveriges inträde i NATO har väckt starka reaktioner. Många ser det som ett oförskämt grepp riktat mot statsministern Ulf Kristersson, som under lång tid har lobbat och arbetat för att Sverige ska bli medlem i NATO, trots att Socialdemokraterna har varit motståndare till detta från början och vände i frågan när Ulf Kristersson hotade med att göra detta till valfråga.


Att använda en bild av gråtarga Magda Andresson (S), kan tolkas som ett försök att på ett nedlåtande sätt kommentera beslutet om att gå med i NATO. Det är beklagligt att en ”respektabel” tidning som Svenska Dagbladet väljer att använda sig av sådana metoder för att uttrycka en politisk åsikt.

Det är viktigt att media upprätthåller en objektiv och respektfull ton i sin rapportering och kommentering av politiska händelser. Att använda sig av känsloladdade bilder och symboler för att föra fram en politisk ståndpunkt kan skapa en polariserad debatt och undergräva förtroendet för den journalistiska integriteten.


Reaktionerna på beslutet att placera gråtarga Magda på första sidan av tidningen har varit starka, och många har uttryckt sin besvikelse över detta val. Det är önskvärt att Svenska Dagbladet och andra medier reflekterar över sitt ansvar som opinionsbildare och väljer att agera på ett sätt som främjar en konstruktiv och saklig debatt.

Det är viktigt att vi som samhälle värnar om en öppen och respektfull dialog kring politiska frågor, och att media spelar en konstruktiv roll i att främja denna dialog. Att använda sig av nedlåtande grepp och symboler riskerar att underminera denna viktiga funktion hos media, och det är därför viktigt att vi alla reflekterar över vilket ansvar vi har i att bidra till en sund och respektfull offentlig debatt.

Related Post