På COP28 i Dubai klubbades det på onsdagsmorgonen

På COP28 i Dubai klubbades det på onsdagsmorgonen svensk tid igenom ett nytt avtal som kan vara början på slutet för fossila bränslen som olja, kol och naturgas. Detta är första gången som fossila bränslen nämns som problemet bakom klimatförändringen, vilket är ett stort steg framåt i kampen mot klimatförändringarna.

Efter en del debatt blev skrivelsen att världen nu ska ”ställa om från fossila bränslen”. EU:s klimatchef Wopke Hoekstra ser detta som en viktig milstolpe i arbetet för att minska utsläppen av växthusgaser och nå noll nettoutsläpp till 2050.

Det är nu viktigt att omställningen från fossila bränslen sker på ett ordnat och rättvist sätt, så att världen kan nå målet om noll nettoutsläpp av växthusgaser till 2050. Detta kommer att kräva stora investeringar och en omställning av hela samhället.

Det är också viktigt att påpeka att detta inte är något som kan ske över en natt. Omställningen kommer att ta tid och kräva samarbete från alla länder och sektorer. Men det är ett viktigt steg i rätt riktning och visar att världen tar klimatförändringarna på allvar.

Related Post