Greta Thunberg bortförd av polis

Foto: Roger Sahlström (salle)
Foto: Roger Sahlström (salle)

Under tisdagsmorgonen fortsatte Greta Thunberg och andra klimataktivister att blockera ingångarna till riksdagen för andra dagen i rad. Denna åtgärd ledde till att demonstranterna blev bortlyfta från ingångarna av polisen och placerade en bit bort. Efter drygt en timme fördes Thunberg från platsen i en polisbil.


Thunberg uttryckte under måndagens protest att de satt där för att protestera mot det pågående systemet som leder till att människor redan idag dör som en konsekvens av klimatkrisen. Denna handling är en del av deras fortsatta engagemang för att uppmärksamma och agera mot klimatförändringarna.

Detta agerande har väckt uppmärksamhet och debatt runt om i landet. Många har uttryckt både stöd och kritik för Thunbergs och hennes medaktivisters handlingar. Diskussionen har fokuserat på frågor kring yttrandefrihet, civil olydnad och den pågående klimatkrisen.

Polisens ingripande och bortförandet av Thunberg har också väckt reaktioner. Många har uttryckt oro över polisens agerande och ifrågasatt om det var nödvändigt att föra bort en aktivist som endast utövade sin rätt till fredlig protest.


Det är tydligt att frågan om klimatförändringarna och dess konsekvenser är högst aktuell och fortsätter att engagera människor över hela landet. Diskussionen om hur vi ska hantera klimatkrisen och vilka åtgärder som behövs är av stor vikt, och det är uppenbart att engagemanget för denna fråga är starkt och fortsatt växande.

Det återstår att se vilka konsekvenser denna händelse kommer att få, både för den pågående debatten om klimatförändringarna och för de fortsatta aktiviteterna hos Thunberg och hennes medaktivister. Det är tydligt att deras engagemang och vilja att agera för en hållbar framtid kommer att fortsätta att vara en central fråga i den offentliga debatten.

Related Post